Advertising Console

  1/2 - HIMERA INDEPENDENTEI ENERGETICE si MANIFESTANTII "TERORISTI" (Jocuri de putere cu Mircea Diaconu, SRS, Octavian Hoandra)

  279 views
  Prima parte a emisiunii "Jocuri de putere" cu Rares Bogdan (Realitatea TV) din 21 octombrie 2013

  invitati: Mircea Diaconu, Sorin Rosca Stanescu, Octavian Hoandra

  http://www.realitatea.net/cum-si-pe-cine-executa-ani-si-de-ce-se-pun-etichete-pe-manifestanti-astazi-de-la-22-15_1297772.html

  În 20 decembrie 1989, întors din Iran, Nicolae Ceauşescu spunea unei ţări flămânde şi îngheţate că la Timişoara au loc “acţiuni cu caracter terorist”, cu concursul unor “grupuri de elemente huliganice”. După aproape un sfert de veac de capitalism de cumetrie, românii îşi apără muntele de aur, apa, aerul şi sărăcia şi sunt îndosariaţi cu aceleaşi ştampile: eco-anarhişti, neo-legionari şi golani.

  În această seară, de la ora 22.15, noua ţintă a poliţailor integrităţii, Sorin Roşca Stănescu, un element periculos pentru stabilitate, actorul Mircea Diaconu, şi scriitorul Octavian Hoandră vin la “Jocurile de Putere” ale lui Rareş Bogdan ca să-ţi explice unde se ascunde duşmanul de clasă şi cum s-a transformat “agentul termic” în ostaş al bătăliei pentru energie.

  http://www.realitatea.net/srs-in-comisia-rosia-montana-au-iesit-la-iveala-niste-ilegalitati-uriase_1298168.html

  "Există trei componente ale acestor contracte în lume. În România, există doar două. Noi vorbim de taxa care se plăteşte pentru perimetru şi de redevenţă, indiferent cât de mare sau mică e această redevenţă. Dar nu vorbim deloc despre cea de-a treia componentă, nu am scris-o în contracte; împărţirea produsului. Alte state au această componentă. Exploatezi gaze, îmi dai 50%. Statul român ia o taxă, ia o redevenţă şi primeşte un procent din cantitatea de produs exploatat. Asta lipseşte la noi", a spus Sorin Roşca Stănescu.

  Roşca Stănescu a vorbit şi despre ilegalităţile descoperite în comisia Roşia Montană.

  "Legea minelor a lui Brătianu există, dar se aplică în China. România nu mai aplică legea minelor care era foarte bună. Lumea protestează instinctiv. Aceşti oameni simt pericolul. Este acel bun simţ colectiv. Simt că ceva nu este în regulă în aceste exploatări. Ceea ce face strada şi trebuie să facem noi liberalii e să punem o asemenea presiune pe autorităţi, inclusiv pe autorităţile de la DNA şi Parchet, încât să se ia bob cu bob, domn cu domn, din cei care au semnat şi fiecare caz în parte să fie transformat, dacă e cazul, în dosar penal. Pentru că aici s-au furat bogăţii ale României, aici s-au furat bani. Nu putem lăsa lucrurile aşa. În comisia Roşia Montană, au ieşit la iveală nişte ilegalităţi uriaşe. Evident că nu mai avem de ce să ne mai intereseze ce rapoarte au dat SRI şi SIE pentru că au reieşit faptele la comisie. Şi ce ştim? Că s-a furat în draci, s-au dat şpăgi, a existat cea mai teribilă campanie de publicitate, de propagandă din istoria României. Nu e existat aşa ceva cum a fost campania de propagandă făcută de Gold Corporation", a mai declarat SRS.