Do you want to remove all your recent searches?

All recent searches will be deleted

Like
Watch Later
Share
Add to

Ministrul Nicolaescu introduce un nou vaccin obligatoriu in schema de imunizare

acum 5 ani189 views

http://www.antena3.ro/romania/inca-un-vaccin-gratuit-din-toamna-nicolaescu-200-000-de-copii-trebuie-imunizati-impotriva-bolilor-respiratorii-220532.html

Vaccinul pnenumocic va intra, din această toamnă, în programul naţional de imunizare gratuită, a anunţat, luni, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

"Trebuie să facem o rectificare bugetară şi apoi o licitaţie. Cred că este posibil să îl introducem în a doua parte a anului. Sunt circa 200.000 de copii care trebuie vaccinaţi", a spus, luni, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.

Astfel, în trimestrul IV, în octombrie sau noiembrie, în funcţie de realizarea tuturor acestor proceduri, va începe efectiv, pentru prima oară în România, această vaccinare, a precizat demnitarul.

Ministerul Sănătăţii pregăteşte în aceste zile caietul de sarcini al licitaţiei pentru vaccinul cu cea mai mare acoperire.

"Se lucrează la caietul de sarcini pentru licitaţia care ar trebui să înceapă undeva la sfârşitul lunii iulie, începutul lunii august", a mai spus ministrul Sănătăţii.

La fiecare 30 de secunde un copil moare în lume, din cauza bolilor pneumococice. În România, un sfert dintre copiii infectaţi cu pneumococ decedează în primul an de viaţă.

Cifrele care ne plasează pe unul dintre ultimele locuri în lume în prevenţia bolilor infecţioase respiratorii s-ar putea schimba anul acesta, după ce vaccinul pneumococic va intra în programul naţional de imunizare gratuită.

Vaccinul pneumococic va fi administrat copiilor cu vârste de până la doi ani, începând cu ultimele luni ale anului.

Report this video

Select an issue

Embed the video

Ministrul Nicolaescu introduce un nou vaccin obligatoriu in schema de imunizare
Autoplay
<iframe frameborder="0" width="480" height="270" src="//www.dailymotion.com/embed/video/x11r2nc" allowfullscreen allow="autoplay"></iframe>
Add the video to your site with the embed code above